Киянку, яка провокувала сутички біля Києво-Печерської Лаври та виправдовувала окупантів, судитимуть

Обвинувачена з початку повномасштабного вторгнення відкидала факт збройної агресії РФ проти України

Жительку Київщини, яка стимулювала конфліктні ситуації поблизу Києво-Печерської Лаври, чекає суд за виправдовування збройної агресії рф. Київська обласна прокуратура склала до суду позовний акт, стосовно громадянки за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України.

Про це повідомляє Київська обласна прокуратура. 

Розслідування показало, що обвинувачена з початку повномасштабного вторгнення поширювала на своїх соціальних мережевих сторінках публікації, в яких відкидала факт збройної агресії РФ проти України, зображуючи це як внутрішній громадянський конфлікт. Це підтверджено результатами судової лінгвістичної експертизи. Перед цим обвинувачена була активна учасниця протестів проти виселення УПЦ Московського патріархату з Києво-Печерської Лаври, а також перехід УПЦ МП до Православної церкви України.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими ГУ СБ України у м. Києві та Київській області

Зазначається, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт щодо двох військовослужбовців рф, які гвалтували жінок та дітей під час окупації Київщини.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися