У Міненерго прокоментували графіки відключення світла в Україні

Енергетики активно готують енергетичну систему до опалювального сезону

На цей момент немає планів щодо обмеження електропостачання в жодній області. Такі обмеження можуть статися лише у випадку пошкодження електрообладнання через обстріли. Виробленої електроенергії наразі достатньо на потреби споживачів.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України. 

Міністерство акцентувало увагу на тому, що останнім часом у соцмережах розповсюджується недостовірна інформація про можливості відключення електроенергії в Україні. Введення таких відключень можливо лише при значних та масованих атаках ворога, що може призвести до пошкодження енергетичного обладнання. Також можуть вплинути технічні проблеми та несприятливі погодні умови. Енергетичні компанії активно готують енергетичну систему до початку опалювального сезону.

Міненерго звертається до громадян з проханням бути пильними та користуватися тільки офіційною та достовірною інформацією. Обмежень електропостачання наразі не передбачається у жодній з областей країни. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що початок опалювального сезону наразі допоможе запобігти аварійності в електромережах на Київщині. Для впровадження системи опалення потрібно кілька днів, оскільки необхідно відкрити більше як 3 тисячі кілометрів теплових мереж.







Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися