На Київщині старт опалювального сезону може супроводжуватися аварійними пошкодженнями

Близько 50% зварювальників, які працюють на мережах – наразі на фронті

Початок опалювального сезону наразі допоможе запобігти аварійності в електромережах на Київщині. Для впровадження системи опалення потрібно кілька днів, оскільки необхідно відкрити більше як 3 тисячі кілометрів теплових мереж.

Про це заявив Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Розгортання системи, підключення будинків і наповнення на мінімальних параметрах не буде пов’язано з використанням великого обсягу газу, – пояснює Петро Пантелеєв.

Заступник голови КМДА підкреслив, що початок опалювального сезону є найскладнішим етапом, під час цього він супроводжуватися аварійними пошкодженнями. Тому аварійно-ремонтні служби працюють у посиленому режимі, особливо з урахуванням того, що частина працівників комунальних служб зараз знаходиться у складі Збройних Сил України та у територіальній обороні.

Близько 50% зварювальників, які працюють на мережах – наразі на фронті. Проте місто робить усе можливе, щоб стабільно пройти цей складний зимовий період, – сказав Пантелеєв.

Петро Пантелеєв зауважив, що місто виконало достатньо технічних заходів під час підготовки до осінньо-зимового періоду. З міського бюджету було виділено понад 1 млрд грн на відновлення обладнання теплоджерел, яке пошкоджено під час обстрілів. Сьогодні в Києві, мер Віталій Кличко, підписав розпорядження про початок опалювального сезону в столиці.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що за словами чиновників, уже з 17 жовтня синоптики прогнозують стабільне зниження температури. А на запуск централізованої системи теплопостачання Києва, яка є однією з найбільших у Європі (довжиною теплових мереж близько 3 тисяч км), потрібно кілька днів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися