Київський посадовець ДСНС "забув" задекларувати майно дружини на десятки млн гривень

Йому загрожує позбавлення волі до 2 років

У Києві високопосадовцю ДСНС, який "забув" вказати в декларації майно дружини на десятки млн гривень повідомили про підозру. Він кілька років не декларував майно дружини на майже 13 мільйонів гривень.

Про це повідомляє ДБР та Київська міська прокуратура.

Чиновник у 2020 році не включив до декларації відомості про те, що його дружина володіє 4 квартирами, 4 нежитловими приміщеннями, 4 паркомісцями, житловим будинком та земельною ділянкою. Це майно розташоване в Києві та Київській області. Інформація, надана у декларації посадовця, не відповідала дійсності та приховувала справжню вартість на загальну суму 11,9 мільйонів гривень.

Також посадовець не включив у декларацію ще одну квартиру, яку його дружина отримала у власність у декларації за 2021 рік. Цього разу відомості відрізнялися від достовірних на суму у 12,7 млн гривень.

Слідство у кримінальному провадженні триває. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 2 років.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що київські прокурори затримали начальника одного з відділів ГУ ДПС у місті Києві за підозрою в отриманні неправомірної вигоди. За 1 тис. доларів США він списував податкові зобов’язання. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися