Київські митники розповіли, яку зброю незаконно намагалися перевезти через кордон протягом 9 місяців

Найбільше перевезень через поштовий зв'язок

У цьому році митники запобігли 263 випадкам незаконного перетину митного кордону України, які стосувалися зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів і спеціальних засобів. За напрямками переміщення ці випадки були розподілені таким чином: 128 випадків ввезення та 135 випадків ввезення.

Про це повідомляє київська митниця. 

Найбільше перевезень через поштовий зв'язок - 132 та автотранспорт - 129. За цими виявленими порушеннями було подано 176 повідомлень про можливість вчинення злочинів до правоохоронних органів України, які включають елементи злочину згідно з Кримінальним кодексом України. Також було складено 88 протоколів про порушення митних правил.

Так, митницями виявлено:

-вогнепальної – 27 одиниць зброї НЕ армійських зразків;

-холодної зброї – 436 одиниць;

-травматичної зброї – 25 одиниць;

-набоїв до зброї – 647 737 одиниць;

-частин зброї – 2 150 одиниць;

-товарів військового призначення – 3872 одиниці, а саме прицільні пристрої та прилади спостереження, частини літальних апаратів, засоби індивідуального захисту, засоби зв’язку та радіоелектроніка військового призначення;

-спецзасобів – 67 одиниць;

-вибухових речовин (порох) – 5,3 кг та бойові гранати – 5 шт.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Київщині викрили зловмисника, який зберігав арсенал зброї, боєприпасів та міни. Стало відомо, що 32-річний житель Обухівського району незаконно зберігав зброю та боєприпаси у господарчих спорудах, квартирах та автівці.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися