У Київській області очікується різка зміна погоди: прогноз синоптиків

В українській столиці та на території Київської області 20 жовтня очікується різка зміна погодних умов — синоптики дали прогноз на сьогодні

В українській столиці та на території Київської області 20 жовтня очікується різка зміна погодних умов – синоптики дали прогноз на сьогодні. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Українського гідрометцентру.

За словами синоптиків, у регіоні прогнозується хмарність та дощі, пориви східного вітру досягатимуть швидкості 7-12 метрів за секунду.

Температура повітря коливатиметься від 5 до 12 градусів тепла, у Києві – від 7 до 12 градусів.

Нагадаємо, що у Голосіївському районі української столиці на території однойменного парку виявили унікальну рослину з неймовірною формою — йдеться про червонокнижний гриб гериції коралоподібний. Про це стало відомо із офіційного повідомлення прес-служби Національного природного парку Голосіївський.

За словами екологів, на початку жовтня під час комплексного польового виїзду співробітники НВП Голосіївський разом зі Святошинським лісопарковим господарством виявили зростання надзвичайно рідкісного гриба, занесеного до Червоної книги України.

Герицій коралоподібний (Hericium coralloides) — реліктовий вразливий гриб із сім'ї герицієвих в Україні росте переважно у західних регіонах та Криму, зрідка на Поліссі та Правобережному лісостепу.

Плодові тіла гриба, які з'являються у серпні-жовтні, досить великі – до 50 см. та мають химерну форму. Вони складаються з численних гілочок білого кольору.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися