У Києві можуть запустити трамвай на мосту Патона, - Кличко

У столиці можуть знову запустити трамвайне сполучення між лівим і правим берегом через міст Патона після того, як міська влада проведе реставрацію переправи. Про це він повідомив в ефірі каналу "Апостроф".

Проект реставрації моста Патона повинен бути готовий до кінця 2021 року. Поки що на переправі часткового обмежили рух транспорту. Міська влада провела переговори з приводу фінансування робіт з одним із міжнародних фінансових інститутів.

Довідка: міст Патона ввели в експлуатацію в листопаді 1953, участь в проектуванні та зведенні переправи брав академік Євген Патон, в честь якого і назвали міст. Це була перша цільно зварена переправа у світі. До 2004 року по мосту Патона їздили трамваї.

Переправу ремонтували всього один раз у 2004 році, тоді ж і провели демонтаж трамвайних колій. З того часу проводили лише ремонт окремих ділянок моста. Вперше про необхідність реконструкції заговорили ще в 1990-х роках, проте тоді на це не було грошей.

У 2008 році знову було піднято питання реконструкції переправи у зв'язку з підготовкою до проведення Євро-2012. Тоді був розроблений проект, який передбачав зменшення навантаження моста внаслідок покриття, що дозволило б збільшити кількість смуг з 6 до 8, однак через брак грошей проект відклали на невизначений термін. У 2020 році міст Патона визнали аварійним і закрили дві крайні смуги через небезпеку для водіїв.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в КМДА повідомили про відкриття нового паркінгу в Києві.

Читайте також про величезні черги в київському метро після свят.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися