Пашу "Мерседеса" судитимуть за двома статтями: скільки років "світить" настоятелю Києво-Печерської Лаври

Він називав російську збройну агресію проти України "громадянським конфліктом"

СБУ завершила розслідування і передала до суду справу митрополита УПЦ (МП) Павла, відомого як ще Павло "Мерседес". Він обвинувачується у підривній діяльності проти України.

Про це повідомляє пресслужба СБУ. 

Митрополита судитимуть відповідно до двох статей Кримінального кодексу України.

- ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань, вчинене службовою особою повторно);

- ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, вчинене службовою особою повторно).

За цими статтями законодавством передбачено обмеження волі до 8 років та конфіскація майна. Згідно з результатами розслідування, митрополит висловлював неодноразово публічно заперечення існування України як суверенної держави. Також він називав російську збройну агресію проти України "громадянським конфліктом", який триває з 2014 року.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що комітет всесвітньої спадщини Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) додав об’єкти "Софійський собор" і пов’язані з ним монастирські споруди та Києво-Печерську лавру до Переліку всесвітньої спадщини під загрозою знищення.



Читайте также