У Києві обговорили екологічні виклики, пов'язані із російською агресією

У Києві відбулася міжнародна конференція, присвячена екологічним викликам

У Києві відбулася міжнародна конференція "United for Justice. United for Nature", присвячена екологічним викликам, пов'язаним з впливом російської агресії. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, передають "Коментарі".

У Києві зібралися провідні світові експерти з охорони довкілля та міжнародного права, урядовці та представники громадянського суспільства, щоб обговорити можливі шляхи забезпечення відповідальності за шкоду, завдану природі внаслідок війни, та шляхи сприятння "зеленому" відновленню України.

На конференції були присутні Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, Голова Офісу Президента України Андрій Єрмак, Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець, Єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс, Єврокомісар з питань навколишнього середовища, океанів і рибальства Віргініюс Сінкявічюс, а також Голова КМЄС Рольф Холмбо.

Генеральний прокурор Андрій Костін підкреслив важливість створення ефективних правових механізмів для визначення відповідальності за збиток, завданий природі через збройні конфлікти. Російські війська навмисно обирають довкілля своєю мішенню, і це спричинює серйозні наслідки для України та інших країн.

Як раніше писали "Коментарі", у Макарівській громаді на Київщині створили "Чудо-містечко" з наданням підтримки найбільш вразливим літнім переселенцям, які постраждали внаслідок війни.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися