На Київщині на місці руїн з'явиться новий творчо-спортивний хаб

На місці зруйнованого закладу в Бородянці буде зведено новий творчо-спортивний хаб

На місці зруйнованого закладу в Бородянці буде зведено новий творчо-спортивний хаб. Про це повідомляє Київська обласна державна адміністрація, передають "Коментарі".

Центр дитячої та юнацької творчості у смт Бородянка був місцем, куди майже кожна дитина з селища та навколишніх громад приходила, щоб розвивати свої таланти. Тут діти вчилися малювати, співати, готувалися до змагань з боксу та волейболу.

У будівлі центру працювало близько півсотні гуртків, а також дитяча спортивна школа та школа мистецтв, де навчалося майже 2 тисячі учнів. Проте будівля цього центру стала руїною через ракетний удар в перші дні окупації Київщини.

Фундація Олени Зеленської розпочинає проєкт відновлення центру дитячої та юнацької творчості. Новий творчо-спортивний хаб зведуть на місці руїн в Бородянці. Фундація надає 1 мільйон доларів для відновлення об'єкта, що є внеском канадського фонду родини Темертеїв, які підтримують проєкти Фундації з початку повномасштабної війни. 

Команда Фундації Олени Зеленської оглянула місце руйнування центру в Бородянці разом з представниками Фундації Темертеїв та головою Київської ОВА Русланом Кравченком. Вони обговорили подальші кроки в реалізації проєкту.

Як раніше писали "Коментарі", цифрове просторове планування для Бучанської громади розробляється Міністерством навколишнього середовища Литви. Всю громаду відобразять у тривимірній моделі, що дозволить глобально оцінити містобудівну ситуацію в регіоні та забезпечити належний моніторинг для нового будівництва. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися