На Київщині відкрили «Містечко Хансена» для людей, які втратили свої оселі

На Київщині відкрили «Містечко Хансена», де отримують житло люди, які втратили свої оселі

У Тарасівці на Київщині відкрили першу частину "Містечка Хансена". Це житло для родин, які втратили свої оселі через російську агресію. Про це повідомляє голова Київської ОДА Руслан Кравченко, передають "Коментарі".

Будівництво фінансується благодійною організацією To Ukraine With Love. Основний інвестор проєкту - Делл Лой Хенсен. Ключі від житла отримають 80 родин, включаючи понад 300 внутрішньо переміщених осіб, з яких 104 - діти.  

Будівництво розподілено на 4 етапи, і загалом буде побудовано 432 квартири в блокованих будинках. Першу частину завершили дуже швидко, починаючи роботу в червні цього року.

Сьогодні вже перші мешканці переїхали до своїх нових осель. Одна з родин - подвійні переселенці. Сергій та Ганна залишили Донецьк у 2014 році через російську окупацію і переїхали до Маріуполя. Там вони знімали квартиру, але внаслідок потрапляння авіабомби житло було повністю зруйноване.

Нові оселі мають три різних типи:

- 16 будинків з гаражами, кожен площею 110 м2;

- 40 двокімнатних квартир (із них 8 - інклюзивні, комфортні для маломобільних осіб);

- 24 трикімнатні квартири.

Як раніше писали "Коментарі", у Макарівській громаді на Київщині створили "Чудо-містечко" з наданням підтримки найбільш вразливим літнім переселенцям, які постраждали внаслідок війни.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися