У Бучі побудують сучасний центр реабілітації: хто може отримати допомогу

Будівництво планують розпочати наступного року

У Бучі розглядається ініціатива щодо створення центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю. Цей центр буде займатися наданням послуг з реабілітації, починаючи з молодшого віку і завершуючи подальшою психотерапією та діагностично-корекційним супроводом.

Про це повідомляє Бучанська міська рада.

Центр буде розташований у центральному районі на вулиці Києво-Мироцькій і пропонуватиме інноваційні методи лікування, включаючи ерготерапію, арттерапію, хібукі-терапію, заняття пісочною терапією та інші сучасні підходи.

Управління соціальної політики також розробило порядок тренувань персоналу, аби фахівці могли якісно працювати із зовнішніми видами хвороб: логопеди, дефектологи, психологи, фахівці лікувальної фізкультури та інші, - йдеться в повідомленні. 

Наразі в громаді проживає 350 дітей, які потребують цього виду реабілітації, і також надаватимуть послуги з транспортування для них. Крім того, запрошують дітей із сусідніх громад, які також могли відвідувати центр.

Повідомляється, що зацікавленість у створенні такого центру вже існує протягом деякого часу, і зараз мають можливість включити цей проект до програми фінансування. Таким чином сподіваються, що вже наступного року зможуть почати будівництво центру.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Тарасівці на території Київської області відкрили нове містечко для переселенців, які втратили житло через російську агресію проти України.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися