У Києві до 15 років в'язниці засудили бойовика, який воював на боці "лнр"

Затримали уродженця Луганської області

Ще одного бойовика, який прийняв участь у бойових діях на стороні так званої "лнр", засудили до 15 років ув'язнення в Києві. Він визнаний винним у державній зраді та участі у незаконному збройному формуванні.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Прокурор у суді довів, що у квітні 2022 року засудження перебув на тимчасово окуповану територію Луганської області в м. Хрустальний і добровільно уклав контракт на військову службу у так званій "лнр". Він був призначений на посаду стрілка в "20 батальйоні 3 роти 7 мотострілкової бригади народної міліції, який був підконтрольний рф. 

У той час він разом з іншими членами цього підрозділу передислокувався для проходження навчання із вогневої підготовки  та методів наступальних дій у військово-навчальний центр "Горняк", отримав вогнепальну зброю – автомат АКМ-74, а також військову форму одягу зразка збройних сил рф. 

Надалі, діючи у складі різних підрозділів на території Донецької та Луганської області, здійснював окупацію та патрулювання захоплених територій України, облаштовував та укріплював блокпости, здійснював інженерно-технічне облаштування позицій. У травні 2023 року під час бойового зіткнення із ЗСУ неподалік м. Авдіївки Донецької області припинив збройний опір та склав зброю.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що ще один бойовик, який був членом так званої "днр", був засуджений до 15 років позбавлення волі. Прокурори засудили уродженця Луганської області за державну зраду.

Читайте также