У Києві на Контрактовій площі з'явилися неймовірні дерева (Фото)

У Подільському районі української столиці на території Контрактової площі з'явилися неймовірні дерева – там висадили долину сакур, які почнуть цвісти навесні

У Подільському районі української столиці на території Контрактової площі з'явилися неймовірні дерева – там висадили долину сакур, які почнуть цвісти навесні. Про це стало відомо з офіційного повідомлення комунального підприємства щодо зелених насаджень району.

За словами комунальників, 25 дерев сакури сорту Kanzan висадили спеціалісти КП Подільського району.

Японські сакури у столиці почали активно висаджувати на зміну холодостійким деревам. Адже через глобальне потепління зимові морози у столиці слабшають з кожним роком — 1 січня у Києві вперше за 143 роки спостереження середньодобова температура повітря становила 10,3°С. Торік у січні пригріло так сильно, що навіть у деяких районах міста сакури почали цвісти.

Метеликів "Павиче око" та квітучу сакуру 3 січня кияни помітили на Осокорках. Розцвіли дерева та у парку "Наталка" на Оболоні. Тоді гендиректор Київського зоопарку Кирило Трантін повідомляв, що погода була як у квітні. Однак додав, що глобальне потепління – не найкраще явище. Тому що це може спричинити посуху в частині регіонів.

Нагадаємо, що у Голосіївському районі української столиці на території однойменного парку виявили унікальну рослину з неймовірною формою — йдеться про червонокнижний гриб гериції коралоподібний. Про це стало відомо із офіційного повідомлення прес-служби Національного природного парку Голосіївський.

За словами екологів, на початку жовтня під час комплексного польового виїзду співробітники НВП Голосіївський разом зі Святошинським лісопарковим господарством виявили зростання надзвичайно рідкісного гриба, занесеного до Червоної книги України.

Герицій коралоподібний (Hericium coralloides) — реліктовий вразливий гриб із сім'ї герицієвих в Україні росте переважно у західних регіонах та Криму, зрідка на Поліссі та Правобережному лісостепу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися