На Київщині перевірили процес відбудови об'єктів: які порушення виявили (ФОТО)

Інспектори перевірили хід реконструкції дитячого садка та трьох багатоповерхових будинків

На Київщині триває комісійна перевірка об'єктів відбудови. Вчора інспектори були в Ірпені, де перевірили хід реконструкції дитячого садка та трьох багатоповерхових будинків. Про це повідомляє голова Київської ОДА Руслан Кравченко, передають "Коментарі".

Вулиця Університетська, 2к

Проводять капітальний ремонт 15-квартирного трьохповерхового будинку. Інспектори помітили незначне відставання від графіка робіт, але забудовник обіцяє все оперативно наздогнати.

Вулиця Ярославська, 14

Триває капітальний ремонт дев'ятиповерхового будинку з 144 квартирами. Роботи розпочаті у вересні та триватимуть рік. Проєкт досить масштабний і включає відновлення стін, утеплення, монтажні роботи, відновлення даху та інженерних мереж.

Але від мешканців будинку багато скарг. Підрядник відстає на два тижні. Є скарги на якість робіт і демонтований дах, який викликав затоплення декількох квартир. Забудовник пообіцяв, що все відремонтує власним коштом.

Також жителі скаржаться на те, що будівельники час від часу п'ють алкоголь. При перевірці в одній із квартир, що підлягає відновленню, виявили п'яного робітника. Була викликана поліція. Разом із мешканцями будинку підряднику надали тиждень для виправлення ситуації. Якщо проблеми не вирішать, договір буде розірваний.

Вулиця Котляревського, 52а

З вересня триває капітальний ремонт багатоповерхового будинку з 149 квартирами. Роботи йдуть за графіком. Один із пунктів робіт – заміна системи водопостачання, але мешканці будинку вважають, що це не скрізь потрібно. Технагляд має намір перевірити актуальність проєкту.

Вулиця Полтавська, 5 – ясла-садок "Веснянка"

Тут триває реконструкція, під час якої будують новий корпус на три поверхи. Роботи включають внутрішнє та зовнішнє оновлення, облаштування спортивних та ігрових майданчиків. Роботи активно продовжуються, і, незважаючи на дрібні порушення (не всі працівники мають спецодяг), вони ідуть за графіком.

Як раніше писали "Коментарі", київський ДТЕК повідомив, чи готові об'єкти критичної інфраструктури працювати в блекаути. На території Київської області було проведено огляд понад 50 об’єктів критичної інфраструктури, з призначенням визначення їх готовності до функціонування під час вимкнення електроенергії та переходу на альтернативне живлення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися