На Київщині відбудують багатоповерхівки, понівечені російськими снарядами (ФОТО)

Розпочинається відбудова двох багатоповерхівок в Ірпені

На Київщині розпочинається відновлення будинків на вулиці Северинівська, 160/2 та 162/1 в Ірпені. Про це повідомляє міський голова Ірпеня Олександр Маркушин, передають "Коментарі".

Мешканці двох пошкоджених будинків вже познайомилися з підрядниками, які виконуватимуть ремонтні роботи, а також з представниками Міжнародної організації з міграції, яка фінансуватиме відновлення цих багатоповерхових будинків.

Технічний нагляд за процесом ремонту здійснюватиме МOM, і вже з понеділка підрядники розпочнуть роботу в будинку №162/1. Капітальний ремонт у будинку №160/2 стартуватиме через два тижні.

Однією з основних проблем для мешканців цих будинків є пошкоджені російськими снарядами дахи. Підрядники проведуть демонтаж пошкоджених частин перекриття та відновлять покрівлю. Також будуть відремонтовані перекриття та стіни в квартирах, які зазнали прямих влучань.

Крім того, обидва проекти передбачають такі заходи:

- утеплення фасаду за допомогою мінвати 160 мм;

- оновлення всіх комунікацій, включаючи електрику, лічильники, труби водовідведення, водопостачання та опалення в підвалах і стояках в квартирах;

- заміну пошкоджених вікон і конструкцій на балконах;

- капітальний ремонт під'їздів і вхідних груп.

Це лише перші, але не останні проекти Ірпінської міської ради та МOM. У майбутньому Ірпінь очікує ще декілька відбудов та навіть нове будівництво.

Як раніше писали "Коментарі", на Київщині триває комісійна перевірка об'єктів відбудови. Вчора інспектори були в Ірпені, де перевірили хід реконструкції дитячого садка та трьох багатоповерхових будинків. Розповідаємо, які порушення виявили інспектори.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися