У Київській області з'явиться величезний ліс: що потрібно знати (Фото)

У Гостомелі на території Київської області з'явиться новий ліс — біля аеродрому, який на початку повномасштабного вторгнення захопили російські окупанти, висадили 4000 дерев

У Гостомелі на території Київської області з'явиться новий ліс — біля аеродрому, який на початку повномасштабного вторгнення захопили російські окупанти, висадили 4000 дерев. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого Державною екологічною інспекцією столичного округу.

За словами екологів, цього тижня приєдналися було висаджено 4000 саджанців дерев (дубів та сосен) на територіях поблизу Гостомельського аеропорту.

Як зазначають екологи, висаджування дерев проводилося на безпечній території, яка була попередньо обстежена та підготовлена для висаджування лісу.

Нагадаємо, що у Голосіївському районі української столиці на території однойменного парку виявили унікальну рослину з неймовірною формою — йдеться про червонокнижний гриб гериції коралоподібний. Про це стало відомо із офіційного повідомлення прес-служби Національного природного парку Голосіївський.

За словами екологів, на початку жовтня під час комплексного польового виїзду співробітники НВП Голосіївський разом зі Святошинським лісопарковим господарством виявили зростання надзвичайно рідкісного гриба, занесеного до Червоної книги України.

Герицій коралоподібний (Hericium coralloides) — реліктовий вразливий гриб із сім'ї герицієвих в Україні росте переважно у західних регіонах та Криму, зрідка на Поліссі та Правобережному лісостепу.

Плодові тіла гриба, які з'являються у серпні-жовтні, досить великі – до 50 см. та мають химерну форму. Вони складаються з численних деревоподібних гілочок білого кольору.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися