Чорнобильська метеостанція зафіксувала новий температурний рекорд

2023 рік почався з температурних рекордів

30 жовтня спеціалісти зафіксували рекордно високі температури в Києві, Чорнобилі та Борисполі. у Києві максимальна температура повітря після полудня досягла +20,6°С, що на 2,3°С вище попереднього рекордного показника 2013 року. Це вже 40 температурний рекорд з початку року у столиці.

Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

Вчора на метеостанції "Чорнобиль" було зафіксовано нову рекордну максимальну добову температуру повітря, яка становила +19,9°С. Попередній рекорд, встановлений у 2013 році, склав +16,5°С. На метеостанції "Бориспіль" була зареєстрована така сама максимальна добова температура повітря. Попередній рекорд, який був встановлений у 1960 році та становив +17,5°С, був побитий.

Зазначимо, у вересень в Києві зафіксован, як найтепліший місяць у всій історії метеорологічних спостережень, яка почалася в 1881 році. Погодні умови наприкінці вересня були схожі на ті, що характерні для серпня.

"Коментарі" писали, що за даними синоптиків, у вівторок, 31 жовтня, в Києві та Київській області очікується змінна хмарність без опадів.


Читайте также