В Міненерго зробили важливу заяву щодо застосовування графіків відключення світла

Наразі у резерві перебувають додаткові потужності

У соціальних мережах була розповсюджена інформація, яка посилається на заяву одного з українських народних депутатів, що вказує на графік введення обмеження споживання електроенергії в листопаді. Але наразі застосовувати графіки обмежень електроенергії не планують. Про це повідомляє пресслужба Міненерго. 

Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для забезпечення потреб споживачів. Цієї зими працюватимуть усі блоки атомних електростанцій, що розташовані на підконтрольній території України, - йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що наразі у резерві перебувають додаткові потужності, які будуть запущені в роботу у разі збільшення споживання та потреб в електроенергії. На даному етапі, в жодному регіоні України, немає планів введення обмежень для побутових споживачів електроенергії.

У відомстві наголошують, що інформація про нібито відключення є частиною інформаційної війни з боку країни-терориста росії. Із закінченням минулого опалювального сезону цю інформацію намагались поширювати різні псевдоексперти. Проте відключень не відбулося ані в березні, ані у жовтні.

Відсутність електроенергії може настати лише у випадку, коли масовані ворожі обстріли призведуть до пошкодження енергетичного обладнання.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Києві тимчасово не приймаються показання лічильників тепла. Таку заяву зробили в комунальному підприємстві "Київтеплоенерго". 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися