На Київщині на території найстарішої церкви планують створити заповідник

Таке рішення ініціювали на сесії Ірпінської міськради

Ірпінська міська рада прийняла рішення про створення історико-культурного заповідника на території Свято-Троїцької церкви в Ірпені. Будівля є однією з найстаріших в Ірпені і занесена до Переліку нововиявлених об'єктів культурної спадщини громади.

На території Свято-Троїцької церкви в Ірпені планують створити історико-культурний заповідник. Таке рішення ініціювали на сесії Ірпінської міськради.

Після приєднання храму до Православної Церкви України, експерти, що спеціалізуються на збереженні історико-культурної спадщини змогли почати обстеження будівлі.

Уже сьогодні ми розуміємо, що в майбутньому церква з її територією можуть слугувати потужним релігійним центром громади і одночасно музейно-ландшафтним комплексом у серці нашого міста, – зазначає Євгенія Антонюк.

З метою запобігання можливому викраденню майна, особливо того, яке може бути важливою складовою частиною культурної спадщини, починаючи з 26 жовтня, будівлю церкви взяли під охорону. Працівники відділу культури готують перелік цінних культурних об’єктів і подають пропозиції новому настоятелю церкви та ревізійній комісії з їх збереженням.

"Коментарі" писали раніше, що на території  Києво-Могилянської академії плануються археологічні розкопки для визначення місць, де розташовані рештки фундаментів Богоявленського собору Києво-Братського монастиря.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися