У Києві під Офісом Президента масові протести шахтарів: що вимагають (Фото)

У Києві біля Офісу Президента України на Банковій пройшла акція протесту працівників державних вугледобувних структур з Луганської, Донецької та Львівської областей. Про це повідомили на сайті телеканалу "Суспiльне".

Повідомляється, що до протестуючих гірникам вийшла заступник глави Офісу Президента Юлія Свириденко і міністр енергетики України Герман Галущенко, після чого учасники акції пішли до Міністерства енергетики.

В акції взяли участь близько сотні осіб, які представляють шахтарів Львівської, Донецької та Луганської областей. Гірники вимагали погасити заборгованість із зарплати.

Глава профспілки шахтарів Михайло Волинець повідомив, що на сьогодні, зарплатний борг перед гірниками перевищив 2 мільярди гривень. Також мітингувальники вимагали ліквідувати законопроекти, які заважають нібито встановити адекватну ціну на вугілля, а також зупинити імпорт енергоресурсів з Росії та Білорусі.

Шахтарі заявили, що не вийшло зарплату вже кілька місяців. Заступник голови ОП Юлія Свириденко, яка вийшла до протестувальників заявила, що за прямими договорами є чіткий розрахунок, а з приводу непрямих існує план з реструктуризації і графік погашення заборгованості.

Міністр енергетики Герман Галущенко сказав, що 12 травня шахтарі отримають всі свої гроші, оскільки з ранку вже були проведені переговори з казначейством. Гроші пішли в регіони, і сьогодні питання буде закритий.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Києві запустили мобільний інтернет на всіх станціях метро.

Читайте також про ядерні реакції в зруйнованому реакторі ЧАЕС.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися