У Київській області запровадили важливу та безстрокову заборону: подробиці

В українській столиці та на території Київської області запровадили важливу та безстрокову заборону — йдеться про обмеження продажу та використання більшості салютів, феєрверків та петард

В українській столиці та на території Київської області запровадили важливу та безстрокову заборону — йдеться про обмеження продажу та використання більшості салютів, феєрверків та петард. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Верховної Ради України.

Відомо, що нове законодавство забороняє використання феєрверків (піротехнічних виробів, призначених для використання під час розважальних заходів) класів F2, F3, F4, продаж та/або передача будь-яким способом феєрверків класів F2, F3, F4, продаж та/або передачу будь-яким способом феєрверків класу F1, особам, які не досягли 16-річного віку.

Водночас, заборона не поширюється на використання піротехніки Збройними силами України, Національною поліцією та аварійно-рятувальними службами.

Нагадаємо, що в українській столиці та на території Київської області найближчим часом очікується різке зростання цін на бензин та інше паливо. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Національного банку України на його ресурсах.

За словами банкірів, у короткостроковому періоді зростання цін на пальне прискориться, що впливатиме на вартість інших товарів та послуг.

Вже з наступного року ціни на пальне стабілізуються завдяки поступовому зниженню світових цін на нафту. У ІІІ кварталі ще зберігався вплив низьких цін на пальне у попередні місяці на транспортні послуги — зростання їхньої вартості й надалі сповільнювалося. Ціна на бензин А-95 вже майже місяць утримується на рівні близько 55,5 грн/л.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися