У Києві планують заборонити створення нових муралів: подробиці

Все частіше виникає суспільний резонанс

У місті Києві розглядають можливість введення тимчасової заборони на створення нових муралів до того часу, поки не буде розроблено та затверджено прозорий та відкритий процес схвалення ескізів для монументальних розписів Київською міською радою.

Про це повідомляє Київська міська рада.

Ініціаторкою проєкту рішення стала депутатка Київської міської ради Євгенія Кулеба.

З публічних джерел відомо про збільшення випадків порушення правил благоустрою та створення у місті Києві муралів без погодження відповідними органами та мешканцями будинків. Також усе частіше виникає суспільний резонанс у зв’язку з різними поглядами на мистецьку цінність та етичну складову. Питання важливості збереження культурної спадщини, зовнішнього вигляду будівель та їх інтеграції в архітектурний контекст міста потребує створення чіткого механізму погодження ескізів та локацій розміщення монументальних розписів. І, відповідно до світової практики, провідну роль в цьому процесі відіграють експертні ради. Попередньо передбачено, що процес погодження ескізів буде включати експертну оцінку, громадське обговорення, отримання дозволу від власників будівлі та отримання інших, передбачених законодавством дозволів та погоджень, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Києві вимагають призупинити офіційну підтримку органами місцевої влади створення нових муралів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися