Стало відомо, коли у Києві демонтують пам'ятник Пушкіну та Щорсу

Скільки усього у Києві демонтували пам'ятників

У Києві зняли велику частину об'єктів, які були включені до переліку, затвердженого рішенням Київради влітку цього року, що передбачало їх вилучення з громадських місць міста. На черзі ще залишились об’єкти, що досі мають статус пам’ятки національного значення.

Про це повідомила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

Пам’ятникам і меморіальним дошкам, що уособлюють радянське та імперське минуле, немає місця на території столиці. Спільно з експертами і представниками профільних інституцій проводимо масштабну роботу, щоб остаточно усунути з публічного простору всі ті об’єкти, що возвеличують країну-агресора. Наразі, відповідно до затвердженого Київрадою переліку, на черзі вилучення ще шести об’єктів, серед яких – пам’ятки, що мають охоронний статус національного значення, зокрема це пам’ятники Пушкіну, Щорсу, екіпажу бронепоїзда "Таращанець" тощо. Ці назви зараз на слуху в усіх, - йдеться в повідомленні. 

Проте, без скасування охоронного статусу цих об'єктів Урядом, права їх демонтувати не мають.  Тож відправили звернення до Міністерства культури та інформаційної політики України з проханням прискорити процес ухвалення рішення щодо виключення цих об’єктів з Державного реєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини національного значення. 

Також на засіданні міжвідомчої робочої групи додатково погодили перелік із 56 об’єктів, які також заплановано усунути з публічного простору міста.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в українській столиці невідомі знову розмалювали пам'ятники російському поетові Олександру Пушкіну та більшовику Миколі Щорсу.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Владимир

8 листопада 2023, 18:57

Правильно, на место ПушкинаА.С. поставить памятник П. Тычины.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися