У Києві майже на рік закриють аеропорт "Жуляни"

У столиці в 2023 році планують закриття аеропорту "Київ" імені Сікорського більш відомого як "Жуляни" на 8-9 місяців через проведення робіт з будівництва нової злітно-посадкової смуги. Про це повідомив глава ради директорів аеропорту Денис Костржевський на прес-конференції, передає видання ЦТС.

За його словами, в ході проведення робіт з будівництва нової злітно-посадкової смуги, планується її продовження на 460 метрів. Відповідно нова довжина смуги складе 2770 метрів.

Він заявив, що планується проведення реконструкції у два етапи. У 2021 році буде проведено проектування будівництва, у 2022 році проведуть роботи з реконструкції рульових доріжок, при цьому зупиняти польоти не будуть, так робота проводитимуть паралельно з існуючими.

Уже у 2023 році робота аеропорту буде тимчасово припинена для проведення реконструкції злітно-посадкової смуги. Для її зміцнення необхідно повністю демонтувати, замінити грунт і викласти нову.

На сьогодні злітно-посадкова смуга побудована з асфальтобетону, нова буде з бетону. Костржевський відзначив, що підрядники запевнили, що зможуть провести роботи в строк 8-9 місяців. Реконструкція дозволить без обмежень приймати всі літаки базового лоукостера Wizz Air - Airbus A320 і A321.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Києві з червня можуть підвищити ціну на проїзд в метро.

Читайте також про перекриття руху на вулиці Борщагівська.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися