У Київській області очікується масштабне перейменування: подробиці

У Бучанській громаді на території Київської області очікується масштабне перейменування вулиць

У Бучанській громаді на території Київської області очікується масштабне перейменування вулиць – відповідне рішення ухвалила комісія. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Бучанської міської ради на її ресурсах.

За словами чиновників, члени комісії розглядали пропозиції щодо перейменування вулиць 40-річчя Перемоги у Гаврилівці та Тарасівської у Бучі. Засідання проходило за участю місцевих мешканців та депутатів.

Заслухавши авторів петицій про перейменування цих вулиць та порадившись члени комісії, вирішили винести на обговорення громадськості такі пропозиції:

— вулицю 40-річчя Перемоги у Гаврилівці перейменувати на честь місцевого жителя, заслуженого працівника культури Мар'яна Гісяка.

— перейменувати сквер "Сімейний" у Гаврилівці на честь місцевого жителя, лікаря Миколи Архипенка. А також встановити пам'ятну дошку на стіні амбулаторії, що знаходиться у старостаті.

— залишити без змін назву вулиці Тарасівської у Бучі.

На честь загиблого Героя Михайла Бойченка назвати майбутній сквер, розташований у Тарасовському мікрорайоні. Також встановити меморіальну дошку на будинку, де мешкав Захисник, а також на стіні Бучанського ліцею №3, де навчався Михайло.

Після врахування думок мешканців комісія визначить зміни та винесе їх на розгляд сесії Бучанської міської ради.

Читайте также