У ДБР розказали нові подробиці про вибух гранати, внаслідок якої загинув помічник Залужного (ВІДЕО)

Співробітники ДБР оголосили про підозру офіцерові з Апарату помічників Головнокомандувача ЗСУ

Співробітники ДБР оголосили про підозру офіцерові з Апарату помічників Головнокомандувача Збройних Сил України, який подарував гранати своєму покійному колезі Геннадію Частякову. Виявлено, що цей офіцер без належного дозволу отримав 8 ручних універсальних наступально-оборонних гранат "ДМ 51А2" та приніс їх до свого службового кабінету.

Про це повідомляє пресслужба ДБР. 

Згодом він упакував шість з них у подарунковий дерев’яний ящик та поклав туди пляшку міцного алкоголю. Цей ящик він подарував військовослужбовцю Геннадію Частякову з нагоди його дня народження. Цими діями офіцер фактично вчинив збут вибухових пристроїв.

Крім того, він зберігав ще дві гранати в шафі свого службового кабінету, де їх вилучили представники правоохоронних органів. Офіцери повідомили про підозру у придбанні, зберіганні, носінні та реалізації вибухових пристроїв без необхідного закону дозволу. Санкції статей передбачають можливість позбавлення волі на строк до 7 років.


Як загинув Частяков 

Нагадаємо, що 6 листопада 2023 року під час розпакування подарунка відбувся підрив гранати, у результаті чого Геннадій Частяков загинув. Наступного дня Офіс Генерального прокурора визначив підслідність у цьому кримінальному провадженні за Державним бюро розслідувань.

Працівники ДБР вважають, що основною версією причини трагічної події, яка призвела до смерті помічника Головнокомандувача Збройних Сил України, є нещасний випадок, викликаний необережним поводженням з боєприпасами.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко розповів про подробиці трагічної загибелі помічника головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного в Чайках Київської області.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися