У Києві повідомили який сквер назвуть іменем загиблого Героя України "Да Вінчі"

Таке рішення прийняли 69 депутатів

У Печерському районі Києва планують один зі скверів назвати іменем Дмитра "Да Вінчі" Коцюбайла.

Таке рішення 69 депутатів прийняли 9 листопада під час пленарного засідання ІІ сесії Київської міської ради IX скликання.

Ініціатор проєкту рішення Володимир Бондаренко, український доброволець, командир 1 ОМБ "Вовки Да Вінчі" Збройних сил України, учасник російсько-української війни. Зазначимо, Герой України Дмитро Коцюбайло загинув  07 березня 2023 року в боях за Бахмут. У процесі підготовки проєкту рішення було отримано згоду близьких та побратимів Дмитра "Да Вінчі" Коцюбайла.

У війні за Україну ми втрачаємо найкращих. Дмитро Коцюбайло назавжди залишиться в пам’яті як сміливий та мужній боєць, справжній патріот та Захисник своєї держави.  Він бився за Україну і вів за собою людей. У березні цього року тисячі українців прощались з Дмитром на Майдані. І зараз, враховуючи значну суспільну потребу та підтримані електронні петиції, ми маємо увіковічити його ім’я на карті міста. Результатом прийняття цього рішення буде обрання найкращої території для створення скверу імені Дмитра "Да Вінчі" Коцюбайла у Печерському районі, – наголосив Володимир Бондаренко.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що військові висловили пропозицію щодо перейменування Повітрофлотського проспекту в Києві на проспект, присвячений Повітряним силам Збройних Сил України.







Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися