У Києві можуть підвищити проїзд в транспорті до 12-15 гривень

У Києві вже цього літа можуть підняти тарифи на проїзд в громадському транспорті та метрополітені до 12-15 гривень. Про це розповів фахівець з транспортного планування та регулювання Дмитро Беспалов в ефірі "Громадського радіо".

За його словами, транспорт буде дорожчати по вже працює моделі, а вартість проїзду зросте не до 25 гривень, а до 12-15. Він пояснив це тим, що зазвичай просять максимальну цифру, щоб отримати оптимальну, назвавши це стандартною історією для київських транспортників.

Вимоги підвищити вартість проїзду до 25 гривень він назвав елементом торгу, проте заявив, що підвищення, швидше за все, буде в будь-якому випадку. Беспалов назвав літо найкращим часом для підняття тарифів на проїзд через те, що багато людей перебувають у відпустках і у них гарний настрій.

Таким чином, підняття тарифів буде сприйнято краще, ніж це було б восени або взимку.

Довідка: співробітники комунальних підприємств "Київський метрополітен" і "Київпастранс" звернулися до міської влади столиці з проханням підвищити ціни на проїзд до 25 гривень або ж погасити збитки через карантин з бюджету.

Згідно з їхніми підрахунками, економічно обгрунтований тариф на проїзд в метро становить 21 гривню, в наземному транспорті - 25 гривень, а в міській електричці - 78 гривень. Перевізники заявили, що зазнали серйозних збитків через карантинних обмежень.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в метро Києва жінка народила прямо в підземному переході.

Читайте також висловлювання Кличка про обшуки в київських КП.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися