У Києві проведуть масштабну реконструкцію мосту Метро

У столиці прийняли рішення про проведення машстабних ремонтно-реставраційних робіт на мосту Метро через Дніпро вперше з 1965 року. Про це повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник.

Депутати Київради затвердили договір про підготовку кредитного фінансування робіт на мосту Метро, що буде першим масштабним оновленням переправи з моменту її відкриття в 1965 році.

Проект передбачає ремонт усіх елементів автопроїзда, облаштування нової системи водовідведення, ремонт конструкцій прогонів споруд та опор, облаштування монолітних залізобетонних плит автопроїзда і заміну деформаційних швів, а також тротуарних блоків, ремонт перильних і безбар'єрних огорож.

Чиновник зазначив, що одним з найбільш важливих елементів реконструкції буде посилення балок прогонової споруди, таким чином, арочні конструкції посилять пучками міцної арматури, а всі залізобетонні елементи моста захистять високоякісними антикорозійними сумішами.

Також в рамках робіт планують розширити тротуари для облаштування велодоріжок. Після завершення робіт міст буде прикрашати декоративне підсвічування. Оновлення переправи буде проходити коштом кредиту ЄБРР у розмірі 60 мільйонів євро. Реконструкція продовжить термін служби моста Метро на десятиліття.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Києві можуть підняти ціну на проїзд в метро.

Читайте також про закриття майже на рік аеропорту "Жуляни" в Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися