Деякі столичні будинки можуть зустріти зиму без опалення

В КМДА повідомили причини

Через заборгованість на газ та відсутність укладених договорів деякі житлові комплекси в столиці втрачають можливість отримувати опалення від автономних котелень.

Про це повідомили на Офіційному порталі Києва.

Будинки обслуговують приватні компанії, посадові особи яких – власники котельних або їх оператори – досі не провели роботу та не уклали необхідні угоди з НАК "Нафтогаз", попри неодноразові заклики міської влади та представників районів, – кажуть в Київській обласній держадміністрації.

В Адміністрації вважають, що в основному проблемне питання щодо врегулювання боргу при передачі котельні від одного управителя до іншого або до ОСББ. Вони вказують, що ці дії не потребують значного часу, але через невиконання відповідними особами цієї роботи задовго до початку опалювального сезону, десятки сімей, зокрема ті, у яких є маленькі діти, залишаються без тепла у своїх житлах. Це створює ризик також перевантаження електромереж, після чого люди виконують електроприлади для обігріву приміщень. З урахуванням можливого дефіциту електроенергії, така ситуація веде до підвищення аварійності електромереж.

Повідомляється, що найбільш ефективним та дієвим вирішенням цієї критичної ситуації є самоорганізація будинкової громади, яку міська влада готова підтримувати та супроводжувати в межах повноважень.

Житлові комплекси, де існує загроза

- Вул. Жилянська, 59, ЖК "Дипломат Холл" 

- Пров. Лабораторний, 7. 

- Вул. Сергія Данченка, 28, 28-А, 28-Б, 30, 32, 32-А, 32-Б, 34, 34-А – ЖК "Крістер град" (Подільський район); Кадетський Гай, 8, 10, 12 – ЖК "Медовий" (Солом’янський район); вул. Андрія Аболмасова, 4, 4-А – ЖК "Friendly House" (Дніпровський район). 

- Вул. Миколи Вінграновського, 2, вул. Бориса Антоненка-Давидовича, 1 – ЖК "Вудсторія". 

- Вул. Алматинська, 109. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у комунальній компанії "Київводоканал" зробили важливу заяву про оплату платіжок для мешканців української столиці – киян закликають передати свідчення лічильників води.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися