У Києві школи закриваються на карантин через небезпечну хворобу: деталі

В українській столиці школи закривають на карантин через спалах небезпечної хвороби

В українській столиці школи закривають на карантин через спалах небезпечної хвороби — йдеться про скарлатину, деякі навчальні заклади закрили чи перевели на дистанційний режим навчання. Про це стало відомо з матеріалу, опублікованого журналістами видання Главком.

Портал пише, що про запровадження карантину в деяких школах стало відомо 14 листопада із повідомлень у київських батьківських чатах.

У Міністерстві охорони здоров'я поки що ніяк не коментують ситуацію. Проте кілька тижнів тому у західних областях України були повідомлення про спалах захворюваності на скарлатину. Зокрема, місцеві ЗМІ Івано-Франківської області повідомляли про значне зростання захворюваності з початком осені, в області було зафіксовано понад 200 випадків.

Нагадаємо, що у Переяславській громаді на території Київської області змінили графік осінніх канікул у школах — школярі не підуть на осінні канікули, а зимові продовжуватимуться довше. Про це стало відомо із коментаря начальника відділу освіти Переяславської міської ради Петра Ярмоленка виданню Proslav.

За його словами, поки що дозволяє безпека та енергетична ситуація, в громаді максимально проводитимуть навчання. Отже, зимові канікули триватимуть три, а, можливо, чотири тижні. Для першокласників передбачено додаткові канікули. Зазвичай їх планували на лютий, але цього року буде поставлено тоді, коли мали осінні – з 23 по 27 жовтня. Це не остаточно, все залежить від ситуації в області.

Отже, осінні канікули, заплановані на період з 23 по 27 жовтня, скасували. Зимові канікули, попередньо, продовжаться з 25 грудня 2023 року по 19 січня 2024 року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися