У Києві зареєстровано два випадки захворювання на небезпечне інфекційне захворювання

Хворі наразі перебувають на лікуванні вдома

За минулий тиждень  у Києві зареєстрували 2 випадки захворювання на скарлатину. Обидва  в Дарницькому районі столиці серед школярів. 

Про це повідомляє Київський міський центр контролю та профілактики хвороб.

Обидва випадки є характерними для щорічного епідсезону і не мають взаємозв'язку. За останні 10 місяців у місті Києві було зафіксовано 375 випадків скарлатини, з них 372 випадково серед дітей віком до 17 років.

Хворі наразі перебувають на лікуванні вдома. Класи, де навчалися хворі діти, переведені на дистанційне навчання. Фахівці Центру ознайомлені з епідрозслідуванням, включаючи відвідувачів осіб, які контактували з хворими, та надання необхідної інформації навчальним закладам щодо заходів з профілактики епідемії.

Про захворювання

Скарлатина - це гостре інфекційне захворювання групи стрептококових інфекцій. Воно проявляється симптомами інтоксикації, гнійними ураженнями мигдаликів у ротоглотці та характерним висипом на шкірі.

Захворювання виникає переважно у дітей віком від 1 до 9 років. Інфекція може бути передана від хворої людини або людини-бактеріоносія.

Шлях передавання — повітряно-краплинний. Краплі формуються під час кашлю, чхання і навіть розмови хворого. Вони розлітаються на 0,5–1,5 м від інфікованої людини. Захворюваність на скарлатину повсюдна, але у країнах з помірно холодним і вологим кліматом частіше. Кількість хворих збільшується восени і взимку.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Київській області зафіксовано випадки інтоксикації, припускають, що це може бути через ботулізм, і це сталося після споживання саморобних консервованих овочів.



Читайте также