У Чорнобилі з'явилася тварина, яку екологи не фіксували з минулого століття

Проте у чорнобильському ставку-охолоджувачу повністю перевелися величні соми

На території Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника на Київщині фотопастки зафіксували наявність рисі євразійської. Цей вид є рідкісним і зник у минулому столітті з території українського Полісся.

Про це повідомляє Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник.

Так, в минулому столітті цей вид повністю зник з території Українського Полісся: фіксувались лише заходи окремих особин з рідкісних репродуктивних оселищ Білорусі. Тепер ось ми хвалимось новими й новими світлинами цього пухнатого хижака з китичками, популяція якого є цілком сталою на заповідній території, - йдеться в повідомленні. 

Деякі дослідники з Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника повідомили, що поступово підвищується вода на Чорнобильській АЕС, яка служила як став-охолоджувач. Це призвело до зникнення риби. 

"Колись, коли став-охолоджувач Чорнобильської АЕС був повноводим, тут водилось багато великої та малої риби. Подив, а, інколи, й позанаукові фантазії на тему мутантів, викликали величезні вальяжні соми, що піднімались з глибин за їжею", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на території Київської області у лісі неподалік української столиці виявили унікального білого оленя.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Вася

18 листопада 2023, 21:51

Пєтя, повністю погоджуюсь.

Пєтя

17 листопада 2023, 17:31

Писаки довбойоби

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися