Оренда квартир у Києві серйозно подешевшала: нові ціни від ріелторів

В українській столиці останнім часом серйозно знизилася вартість оренди квартир

В українській столиці останнім часом значно знизилася вартість оренди квартир — ціни впали більш ніж на 10% за останні три місяці. Про це стало відомо з офіційного аналізу, опублікованого на порталі дослідження нерухомості Bird.

За словами експертів, він дуже змінився порівняно з високим сезоном у серпні-вересні, проте це норма для ринку, вважають експерти.

Згідно з релізом, медіанна ціна однокімнатних квартир складає 13 тис. грн., що на 3,7% менше, ніж у серпні; двокімнатних - 17 тис. грн, що на 10,5% нижче, трикімнатних - 28,2 тис. грн, що на 14,5% нижче за серпневі.

Найбільший попит мають рідкісні квартири, наприклад однокімнатна на Золотих воротах з білими стінами та мінімальною кількістю меблів. Також зберігся попит на квартири з гарним ремонтом та низькою ціною.

Найчастіше шукають квартири з великою вітальнею та спальнею, орендують їх переважно молоді сім'ї. Завдяки попиту, що зберігся, ціни на такі квартири знизилися менше.

Проживання з домашніми тваринами та дітьми шукають 30% орендарів, а оголошень під цей запит на ринку майже вдвічі менше – лише 17,1%.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися