У метро Києва надовго можуть перекрити рух на синій гілці: деталі

В українській столиці можуть надовго перекрити рух поїздів на синій гілці київського метрополітену

В українській столиці можуть надовго перекрити рух поїздів на синій гілці київського метрополітену. Про це стало відомо із повідомлення прес-служби комунального підприємства "Київський метрополітен", передає видання "Хмарочос".

За словами комунальників, перегон на "синій" гілці метро Києва між станціями "Тараса Шевченка" та "Почайна" був підтоплений. Проте перекривати його для проведення ремонту у КП "Київський метрополітен" не планують. Ремонт у перспективі справді запланований, втім, спочатку має бути розроблена проектна документація. На проектування потрібно близько 5 місяців.

У документації буде визначено спосіб виконання ремонтних робіт, терміни та їх умови. Відповідь підписано заступником начальника КП Дмитром Пінчуком. Інформація про можливе обмеження руху на "синій" гілці метро Києва з'явилася днями у профільних спільнотах. Нібито, місто готує закриття однієї з гонок гілки через те, що підземна споруда зазнала часткового підтоплення.

Нагадаємо, що в українській столиці кардинально змінять проїзд у київському метрополітені — місто проведе переговори з Європейським інвестиційним банком щодо коштів на модернізацію 220 вагонів метро та придбання ще 95 сучасних. Про це повідомили у прес-службі підземки. За словами транспортників, згідно з Меморандумом про взаєморозуміння між Києвом та Європейським інвестиційним банком щодо відновлення міської інфраструктури від 28 листопада 2022 року, модернізація рухомого складу Київського метрополітену орієнтовною вартістю 450 млн євро є однією з пріоритетних інвестицій.

Тому Департаменту фінансів КМДА доручено провести відповідні переговори з банком щодо умов залучення кредитних коштів. Загалом за рахунок кредитних коштів Європейського інвестиційного банку планується оновити близько 40% рухомого складу метро. Реалізація проекту підвищить комфортність та ефективність міського транспорту, розширить безбар'єрний простір міста для людей з інвалідністю, дозволить знизити викиди забруднюючих речовин, запровадити інноваційні технології у сфері енергозбереження та економити електроенергію.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися