На Київщині вилікували дуб, якому майже 260 років та облаштували там домівки для кажанів

Дуб постраждав кілька років тому

У місті Боярка Київської області відновили дуб, якому майже 260 років. Спеціалісти створили спеціальні дупла в дереві для життя дрібних птахів і казанів.

Про це повідомляє арборист Володимир Ветроградський.

Дуб постраждав кілька років тому під час буревію. Унаслідок анатомічної вади розвилок на дереві почали розмножуватися шкідливі гриби, що спричинили гниль. З часом частина дерева відірвалась від основного стовбура, і на цьому місці утворилася порожнина. 

Маючи значну цінність для міста та середовища життя деревного патріарха, вирішили поборотись за його подальше життя. В цей раз не стандартно. А з користю для братів наших менших, - йдеться в повідомленні. 

Маючи відкриту порожнину величезного розміру, в дубі тепер облаштовано структурований і комфортабельний житловий фонд для кажанів та дрібних птахів. 

Поки дуб заживатимете свою велику рану, він стане притулком для тих, хто потребує житла в нашому світі. Ця можливість протягом наступних 50-60 років проживання дозволяє йому служити місцем для життя різноманітних птахів. Також цей дуб стане живим прикладом для молодого покоління.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на території Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника на Київщині фотопастки зафіксували наявність рисі євразійської. Цей вид є рідкісним і зник у минулому столітті з території українського Полісся.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися