Маленька киянка попросила у святого Миколая нову школу, бо стару спалили окупанти

Від ліцею, де вона навчалася, залишилися тільки руїни

8-річна Люда з Гостомельської громади написала лист до святого Миколая, де вона просить у Святого Миколая подарунок у вигляді нової школи, адже попередню зруйнували російські окупанти.

Лист дівчинки оприлюднило Міністерство освіти і молоді.

Прошу подарувати нову школу, бо мою спалили рашисти, - написала Люда. 

Від ліцею № 3 в селі Горенка, де вона навчалася, залишилися тільки руїни. Зараз учні підтримують освіту в іншій школі, де організовано транспорт, або навчаються в дистанційній формі. Однак Люда все ж бажає фізично навчатися в рідній школі, піти в свій клас і знову зустрітися з однокласниками.

Щодня російські війська внаслідок обстрілів та бомбардувань завдають шкоди школам, садочкам та університетам. Близько 4000 навчальних закладів постраждали від цих нападів. Однак ці злочини можуть зруйнувати лише приміщення, але не залякати бажання дітей навчатися й розвиватися.

Зараз Департамент регіонального розвитку Київської обласної військової адміністрації працює над проєктом відновлення ліцею № 3 у сучасному форматі, що має укриття  від можливих небезпечних ситуацій. Таким чином, мрія Люди про повернення до відновленої школи здійсниться.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Ірпені будують сучасний дитячий садок замість зруйнованого внаслідок бойових дій. До воєнних дій у закладі дошкільної освіти № 2 "Веснянка", який знаходиться в густонаселеному мікрорайоні міста, навчалося 160 дітей.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися