У Києві повернули землю вартістю 24 млн грн, де планували будувати багатоповерхівку

Протягом 18 років компанія не використовувала земельну ділянку

Прокуратура успішно вирішила позов щодо повернення земельних ділянок у Києві вартістю понад 24 мільйони гривень, до місцевої громади. Судове рішення призвело до відновлення права на цю 0,6-гектарну земельну ділянку в Оболонському районі столиці України на користь територіальної громади міста Києва.

Про це повідомляє Київська прокуратура. 

Ділянка розташована на перетині проспекту Героїв Сталінграда та вулиці Приозерної в Оболонському районі міста Києва. Та у 2004 році договором оренди, товариство отримало право на оренду земельної ділянки на 25 років для будівництва, експлуатації та обслуговування багатоповерхового житлового будинку та вищого класу ресторану разом із супутніми спорудами.

Угода передбачала завершення будівництва на спірній земельній ділянці до 30 березня 2007 року відповідно до умов договору оренди. Протягом 18 років компанія не використовувала земельну ділянку та порушила умови договору оренди, не будуючи на цій ділянці, що призвело до порушення вимог законодавства.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що за результатами апеляційного процесу Київська прокуратура успішно захистила рішення, що передбачає повернення громаді приміщення, оцінене у понад 11 мільйонів гривень.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися