У Києві ховався колаборант з "ЛНР", який планував втекти з України

На початку лютого правоохоронці затримали чоловіка

Після співпраці з "ЛНР" на окупованій території Луганської області чоловік поїхав до Києва та намагався втекти з країни. Його вдалося затримати та засудити до п'яти років ув'язнення.

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура. 

Чоловіка, який працював ексзаступником головного лікаря з економічних питань Комунального некомерційного підприємства "Новопсковське територіальне медичне об’єднання Новопсковської селищної ради", засудили до п’яти років позбавлення волі та конфіскації майна. Також забрали право обіймати певні його посади в органах влади на 10 років.

Судове рішення базується на тому, що після російського вторгнення ця особа зайняла керівну посаду у незаконно створеному органі влади на тимчасово окупованій території. Вона відповідала за сектором персоніфікованого обліку, взаємодії із застрахованими особами обліку та платежів страхувальників державної установи ЛНР – управління пенсійного фонду ЛНР у Новопсковському районі (міжрайоні).

Ця особа провела зустріч зі студентами та працівниками підприємств району, спонукаючи їх до співпраці з представниками мешканців щодо отримання "страхового номера індивідуального особового рахунку" (СНІЛС) та сприяла представникам так само "ЛНР" у цих питаннях.

Пізніше ця особа виїхала на територію, підконтрольну Україні, і знайшла роботу в міжнародній гуманітарній організації для того, щоб безперешкодно виїхати за кордон. На початку лютого 2023 року правоохоронці затримали чоловіка у Києві.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що столичні оперативники затримали колаборанта, який малював російські прапори в парку на Харківщині. Після скоєння правопорушення чоловік почав переховуватися від правоохоронців.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися