У Києві незаконно знищили багато дерев

Що розповіли у прокуратурі

У Голосіївському районі Києва незаконно знищили багато дерев. Про це повідомила Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

За даним відомства, з 2007 року підприємство на підставі договору оренди, укладеного з Київською міською радою, користується земельною ділянкою, яка розташована на перетині вулиць Академіка Заболотного та Столичного шосе у Києві. Торік фахівці Державної екологічної інспекції Столичного округу виявили неправомірну вирубку дерев на цій орендованій ділянці та провели відповідний розрахунок розміру шкоди.  

Прокуратура з цього факту звернулась до Господарського суду Києва з позовною заявою. Суд підтримав позицію Київської міської прокуратури та стягнув з комерційної структури майже 500 тисяч гривень шкоди, заподіяної внаслідок незаконної вирубки дерев на земельній ділянці.

Нагадаємо, у Києві ініціативна група "Парк Прирічна" створила однойменну громадську організацію та подала на Київську міську раду позов до суду щодо будівництва паркінгу на Оболоні. За даними громадської організації "Парк Прирічна", вже відкрито судове провадження. Активісти сподіваються, що Київська міська прокуратура доєднається до судового процесу задля захисту інтересів громади. Подробиці — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Деснянському районі Києва природну територію кількох лісових кварталів Броварського лісництва КП "Дарницьке лісопаркове господарство" оголосили ландшафтним заказником місцевого значення "Броварський ліс". При дослідженні цих лісових кварталів Броварського лісу виявили низку представників флори та фауни, які занесені до Червоної книги України та Резолюції 6 Бернської конвенції. Орієнтовна площа нового заказника складає 125 гектарів. Створення ландшафтного заказника місцевого значення унеможливила забудову зеленого масиву цієї місцевості та сприятиме оздоровленню довкілля.

Читайте також, що столичні екологи вимагають покарати забудовників за знищення заказника "Озеро Тягле".




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


тіна

21 листопада 2023, 10:47

коли в Києві знищать омелу на деревах, вона вже зїла частину дерев, подивіться на ботсад Фоміна, позорище в центрі столиці

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися