У Київській області різко зміняться ціни на пальне: коли чекати

На території Київської області серйозно зміняться ціни на пальне

На території Київської області серйозно зміняться ціни на пальне — йдеться про зріджений газ, який піднявся майже на 30%. Про це стало відомо із коментаря, який дав директор консалтингової групи "А95" Сергій Куюн.

За його словами, ціни на скраплений газ за останній місяць зросли майже на 30% – з 27 до 35 грн за літр. Ситуація зі зрідженим газом почала загострюватися ще у жовтні, коли активізувався аграрний експорт, та черги зросли у 3-4 рази. Головною причиною зростання цін на скраплений газ є блокування кордону з Польщею.

Втім, уже найближчими тижнями ціна має почати знижуватися. Він зазначив, що причина цієї напруги – те, що заблоковано кордон із Польщею, адже 30% зрідженого газу в Україну надходить автотранспортом саме через польську ділянку кордону.

Відповідно дуже важко швидко замістити такий обсяг. І відповідно це призвело до нестачі продукту на внутрішньому ринку, і через дефіцит ціни зростають.

Нагадаємо, що в українській столиці та на території Київської області найближчим часом очікується різке зростання цін на бензин та інше паливо. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Національного банку України на його ресурсах.

За словами банкірів, у короткостроковому періоді зростання цін на пальне прискориться, що впливатиме на вартість інших товарів та послуг. Вже з наступного року ціни на пальне стабілізуються завдяки поступовому зниженню світових цін на нафту. У ІІІ кварталі ще зберігався вплив низьких цін на пальне у попередні місяці на транспортні послуги — зростання їхньої вартості й надалі сповільнювалося. Ціна на бензин А-95 вже майже місяць утримується на рівні близько 55,5 грн/л.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Александр

26 листопада 2023, 15:28

Народ держат за идиотов??? Своего газа нет в стране????

Євген

23 листопада 2023, 23:52

окко ХУЙНЯ!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися