На Київщині готуються до масових відключень світла: є нововведення

У Ржищівській громаді на території Київської області готуються до масштабних відключень світла та безперебійної подачі водопостачання

У Ржищівській громаді на території Київської області готуються до масштабних відключень світла та безперебійної подачі водопостачання. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, яке було опубліковано головою Ржищівської міської територіальної громади Христиною Чорненькою.

За її словами, у разі виникнення екстреної ситуації для забезпечення безперебійної подачі води в житлові будинки та підприємства Ржищева розроблено план забезпечення об'єктів критичної інфраструктури резервними джерелами харчування на випадок тривалої відсутності електропостачання.

Згідно з цим планом, за кошти місцевого бюджету було придбано: генератор дизельний NEP-25в, генератор дизельний ESTAR, генератор зварювальний 220DCRa5D, додаткове обладнання для підключення вищеперелічених генераторів до обладнання систем водопостачання та водовідведення на загальну суму 96 000 грн.

Крім того, за сприяння Департаменту ЖКГ та енергоефективності КОДА, як гуманітарну допомогу було отримано дизельний генератор ED-S\OEDA RSS Geko 45 kVA, який використовуватиметься для потреб КП "ККП м. Ржищова" з питань водопостачання та водовідведення. води місто використовує 6 (шість) свердловин у різних районах міста. Для відведення стічних вод використовується 3 (три) каналізаційно-насосні станції теж у різних районах міста. На жаль, при відключенні електроенергії одночасно загоєти всі об'єкти неможливо. Придбане обладнання змонтовано на шасі автомобіля ГАЗ-52, ГАЗель, і забезпечуватиме живлення свердловин та КНС по черзі відповідно до потреб.

На практиці це буде виглядати так:

при тривалому відключенні електроенергії автомобіль з генератором пересуватиметься містом від свердловини до свердловини та, за окремим графіком, кілька годин подаватиме воду до будинків громадян; при цьому пріоритетними будуть свердловини, що подають воду до багатоквартирних будинків (вулиці Соборна та Шевченка);

що стосується КНС, то вони мають певний рівень запасу наповнення та можуть працювати у режимі прийняття стоків без електроенергії. У міру наповнення ємностей, у разі відсутності електроенергії тривалий час, приїжджатиме автомобіль з генератором і протягом кількох годин відкачуватиме потрібний рівень стоків з КНС.

Резервні джерела будуть задіяні не при кожному короткочасному відключенні, а лише за тривалого відключення електроенергії.

При планових відключеннях на 2-4 години резервне обладнання не застосовуватиметься. Це пов'язано з тим, що собівартість послуг, що надаються за допомогою резервних джерел харчування, в 8-10 разів перевищує собівартість послуг, які отримують у звичайних умовах. Крім того, існує низка технологічних складнощів, пов'язаних із підключенням та експлуатацією спеціального обладнання. Кожен може і повинен самостійно та заздалегідь підготуватися до можливого відключення та зробити запас води на 2-4 години.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися