На Київщині суд повернув громаді ландшафтний парк площею понад чотири гектари

Ця земля з 2000 року належать до земель природно-заповідного фонду

Прокуратура Київщини домоглася повернення землі громаді регіонального ландшафтного парку "Трахтемирів" на суму приблизно 150 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Київська обласна прокуратура. 

Суд, відповідаючи на позов прокуратури, вирішив повернути в комунальну власність Ржищівської міської ради площу землі, яка становить 4 гектари та має ринкову вартість близько 150 мільйонів гривень.

Суд прийняв сторону прокуратури, погоджуючись з її доказами про те, що у 2014 році Головне управління Держземагентства у Київській області неправомірно передало громадянам земельні ділянки приватної власності, які фактично належать до земель природно-заповідного фонду та розташовані в межах ландшафтного парку "Трахтемирів" з 2000 року. Такі дії не відповідали законодавству, заборонено приватизацію таких земельних ділянок.

Прокуратура виступила на захист державних інтересів через порушення, які були виявлені, із застосуванням відстоювання законності. Зважаючи на доводи прокурора, суд вирішив задовольнити позов.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що прокуратура успішно вирішила позов щодо повернення земельних ділянок у Києві вартістю понад 24 мільйони гривень, до місцевої громади.









Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися