На головному київському вокзалі для пасажирів покращили умови: як саме

Тепер стане легше переміщуватися вокзалом

Нові ліфти з'явилися на головному вокзалі у Києві, спрямовані на полегшення доступу з Південного вокзалу до першого перону. Вони спрощують доступ з Південного вокзалу до 1-го перону, який є ключовим для найпопулярніших поїздів. 

Про це повідомляє Укрзалізниця. 

Щодня столичний вокзал відвідує десятки тисяч людей, серед яких є пасажири, що їдуть на реабілітацію, люди з фізичними порушеннями, літні люди, вагітні жінки, батьки з немовлятами. Важливо, щоб кожен з них міг вільно переміщуватись вокзалом, - йдеться в повідомленні. 

Нові ліфти забезпечують легкий доступ до конкорсу — переходу над коліями між Центральним та Південним вокзалами. Цей крок є частиною великої реконструкції вокзалу. Планується модернізація фудкорту, зони очікування, камер зберігання та санвузлів. У 2024 році також заплановано встановлення додаткових ескалаторів та ліфтів, щоб забезпечити безбар’єрний доступ до інших платформ. Оновлення було реалізовано в рамках ініціативи першої леді Олени Зеленської "Без бар'єрів". 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що під час оголошення сигналу "Повітряна тривога" за тиждень в комендантську годину станції метро Києва використали як укриття понад 7600 осіб.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися