Київська ОДА скасувала виділення 20 млн грн для онкоцентру через корупційний скандал

Згадана процедура закупівлі обладнання викликала значний резонанс

Київська обласна державна адміністрація скасувала виділення 20 млн грн на придбання комп'ютерного томографа для онкоцентру. Рішення було прийнято після засідання робочої групи "Прозорість та підзвітність", учасники якої були керівниками правоохоронних органів Київщини.

Про це повідомляє Київська обласна державна адміністрація. 

Після отримання рекомендацій від правоохоронців скасувати виплату коштів, було прийняте відповідне рішення. В основі рішення була наявність інформації щодо можливих зловживань та ризиків закупівлі томографа за завищеною ціною.

Напередодні цього комунального закладу "База спеціального медичного постачання" оголосив тендер на придбання томографа ОФЕКТ для онкодиспансера, з очікуваною вартістю апарату 44,5 млн грн. Київська обласна державна адміністрація передбачила часткове фінансування в розмірі 20 млн грн на цю закупівлю в рамках програми "Здоров’я Київщини на 2021-2023 роки".

Згадана процедура закупівлі обладнання викликала значний резонанс через можливу завищену ціну. Інспекція Теруправління БЕБ у м. Києві та Київській області надала висновок, у якому виявилося, що процедура тендеру та укладення договору мають ознаки володіння або розтрати бюджетних коштів через закупівлю обладнання за завищеною ціною. Їх рекомендація була скасувати цю закупівлю. Деякі ЗМІ також звертають увагу на цю останню, вказуючи на можливість ознаки зловживання та закупівлю за завищеною ціною зі сторони "Бази спеціального медичного постачання".

До зʼясування всіх обставин ще влітку я призупинив виділення коштів на закупівлю томографа. Паралельно призначив проведення внутрішнього аудиту Департаменту охорони здоров’я КОДА щодо виділення коштів на відповідну закупівлю. За його результатами База спецмедпостачання як централізована закупівельна організація одержала низку рекомендацій щодо дотримання чинного законодавства в процесі здійснення публічних закупівель. Але досі їх не виконала, - повідомив Руслан Кравченко, голова Київської ОДА.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Києві колишній посадовець підрозділу комунального об’єднання "Київзеленбуд" розікрав тисячі літрів пального, що призначалося для українських військових.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися