У Києві з'явилася нова алея дерев: де її можна знайти (Фото)

У Солом'янському районі української столиці з'явилася нова алея дерев

У Солом'янському районі української столиці з'явилася нова алея дерев – її висадили у Парку захисників України. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, яке було опубліковано прес-службою комунального підприємства щодо утримання зелених насаджень Солом'янського району.

За словами чиновників, до Дня Гідності та Свободи керівництво районної адміністрації разом із військовослужбовцями та зеленбудівцями висадили у парку дерева на знак "увічнення великої людської, громадянської та національної відваги та самовідданості, сили духу та стійкості громадян України".

Нагадаємо, що в Подільському районі української столиці на території Контрактової площі з'явилися неймовірні дерева — там висадили долину сакур, які почнуть цвісти навесні. Про це стало відомо з офіційного повідомлення комунального підприємства щодо зелених насаджень району.

За словами комунальників, 25 дерев сакури сорту Kanzan висадили спеціалісти КП Подільського району.

Японські сакури у столиці почали активно висаджувати на зміну холодостійким деревам. Адже через глобальне потепління зимові морози у столиці слабшають з кожним роком — 1 січня у Києві вперше за 143 роки спостереження середньодобова температура повітря становила 10,3°С. Торік у січні пригріло так сильно, що навіть у деяких районах міста сакури почали цвісти.

Метеликів "Павиче око" та квітучу сакуру 3 січня кияни помітили на Осокорках. Розквітли дерева і у парку "Наталка" на Оболоні. Тоді гендиректор Київського зоопарку Кирило Трантін повідомляв, що погода була як у квітні. Однак додав, що глобальне потепління – не найкраще явище. Тому що це може спричинити посуху в частині регіонів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися