У природному парку на Київщині масово знищать дерева (ФОТО)

Що відомо про ситуацію від столичних екологів

Білоозерський національний парк планує масове знищення сторічних сосен під виглядом прохідних рубок. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ).

Організація має в своєму розпорядженні матеріали, що підтверджують підготовку до вирубування прекрасних сторічних сосен у національному природному парку "Білоозерський", що знаходиться в Київській та Черкаській областях. Цей парк належить Державному управлінню справами Офісу президента України.

"На 2023 рік у парку планується провести прохідні рубки загалом на площі 136,8 га, і заготовити 5177 кубів деревини, з яких 4618 кубів-ліквідної деревини, тобто комерційно цінної. Цікаво, а як поєднуються плани знищення прекрасних сосен у нацпарку, який по суті підпорядковується Офісу президента, з кампанією самого Зеленського "Зелена країна", під час якої планується посадити 1 млрд. дерев? Чи не краще зберегти те, що є?" — йдеться в заяві КЕКЦ.

У Київському еколого-культурному центрі оприлюднили фото, де можна побачити проект ліміту рубок та спотворені клеймом сосни, підготовлені до рубки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві відбудуться електронні аукціони з продажу права власності і оренди п’яти земельних ділянок. Аукціони заплановані на грудень. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, як кору дерев з ЧАЕС намагалися привезти для ландшафтних дизайнерів у Київ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Мария

25 листопада 2023, 04:04

До каких пор ккраинцы будут разрешать разворовывать свою страну временщиками?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися