Велике сучасне укриття збудували у Київській області (ВІДЕО)

Як виглядає нова захисна споруда

У Київській області відкрили нове сучасне укриття подвійного призначення. Про це розповів заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Тимур Ткаченко, передають "Коментарі".

За його словами, нове укриття подвійного призначення збудували в Українській міській територіальній громаді на території Академічного ліцею № 1.

"Це нове будівництво, раніше тут не було нічого. Результатом п’ятимісячної роботи стала сучасна захисна споруда цивільного захисту площею 634 квадратних метрів. Встановлено потужну вентиляцію, є резервне живлення, яке дає до 48 годин безперебійної роботи. Всі скляні елементи захищені бронебійною плівкою, наявні інклюзивні входи до укриття, є майданчик типу "Воркаут", — розповів Ткаченко.

Заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України додав, що у мирний час укриття використовуватимуть як спортивний об'єкт. Вміщує укриття до 600 людей. Це дасть змогу забезпечити очне навчання учнів у дві зміни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" відбулося офіційне відкриття відремонтованого укриття. Капітальні ремонтні роботи тривали понад два місяці. В "Охматдиті" безпечним укриттям для сотень дітей, батьків та медпрацівників слугує місце під одним з корпусів лікарні. Під час повітряної тривоги в це приміщення інколи спускається близько 120 людей. Як виглядає захисна споруда — дивіться фото за посиланням.

Читайте також, як у Київській області на території ліцею будують величезне укриття.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися