Відключення світла в Києві: за якої температури вони можливі — відповідь експерта

В українській столиці готуються до масштабних відключень електроенергії, експерт пояснив, за якої температури повітря можуть початися обмеження

В українській столиці готуються до масштабних відключень електроенергії, експерт пояснив, за якої температури повітря можуть початися обмеження. Про це стало відомо із коментаря, який дав директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко на брифінгу.

За його словами, за 8 градусів морозу в енергосистемі може початися дефіцит і де-не-де світло вимикатимуть. Він зазначив, що енергетикам не буде чим перекривати дефіцит.

Європейська енергосистема має певні обмеження у перехрестях з українською. Прийде момент, коли потрібно буде обмежувати споживання в піковий годинник: між 8:00 та 10:00 або 17:00 та 21:00.

Харченко заявив, що кожен градус морозу – це зростання попиту на електроенергію приблизно на 200 МВт, а відключень можна уникнути, якщо заощаджувати електроенергію. Зокрема, якщо у кожній квартирі заощаджують 3-4 кВт – це вже дуже помітний результат для енергосистеми. При цьому сподіватися, що великий бізнес може зменшити споживання — не варто. Усі великі споживачі, які могли обмежити споживання, вже це зробили, пояснив експерт.

Нагадаємо, що до комунальна компанія "Київводоканал" запровадила революційне нововведення - йдеться про новий сервіс для підприємств в українській столиці. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою компанії на її ресурсах у соціальних мережах. За словами комунальників, в особистому електронному кабінеті Київводоканалу для юридичних осіб запрацював новий сервіс – "Екологія". Тепер, натиснувши вкладку "Екологія", абонент може переглянути інформацію щодо всіх об'єктів, за якими укладено договір на водопостачання з Київводоканалом, а також надіслати документи через систему електронного документообігу. Для входу в особистий кабінет необхідно: зайти на сайт Київводоканалу, перейти до вкладки "Для компаній", перейти до кабінету юридичних осіб, ввести свій логін та пароль.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися